Logo

Relația juridică dintre o persoană și un stat se formează pe baza legislației actuale. În ceea ce privește Federația Rusă, aceste relații sunt clar explicate în Legea federală „Cu privire la cetățenia Federației Ruse”. Prezența rudelor, dorința de a lucra sau de a-și face propria afacere în Rusia, de a-și muta și stabili familia - acestea sunt doar o parte din motivele dorinței de a obține cetățenia rusă a multor cetățeni moldoveni și nu numai.

Federația Rusă este de multă vreme atractivă pentru cetățenii Moldovei, motiv pentru care sute de mii de moldoveni lucrează acolo. Salarii mai mari, prestații sociale, pensii și prestații mai mari duc la faptul că mulți moldoveni rămân acolo fără să se întoarcă în patrie. În fiecare an, mii de cetățeni ai Republicii Moldova solicită cetățenia rusă. După șederea continuă în Rusia (perioada în care un străin a călătorit în afara Federației Ruse pentru cel mult trei luni într-un an este considerată continuă), un cetățean străin poate solicita cetățenia. Durata unui permis de ședere temporar și a unui permis de ședere poate varia. Inclusiv datorită disponibilității, posibilității de a obține cetățenia simplificată ( inclusiv pentru cetățenii Moldovei).Какие услуги предлагаются в компании Cetatenie.md

icon

Asistența și sprijinul profesional al specialiștilor Cetatenie.md în colectarea, pregătirea și depunerea documentelor pentru obținerea cetățeniei în cadrul unei proceduri simplificate sau a unui program de reinstalare.

icon

Asistență profesională și sprijinul specialiștilor în pregătirea unui pachet de documentație pentru participarea la programele de stat privind relocarea.

Adesea, cetățenii Republicii Moldova, care pleacă să lucreze în Federația Rusă, încearcă să obțină cetățenia rusă. În astfel de cazuri, se pune întotdeauna întrebarea: este posibilă păstrarea cetățeniei moldovenești sau este încă necesară renunțarea la ea? Legislația rusă nu interzice deținerea unei a doua cetățenii, ceea ce înseamnă că nu este necesară renunțarea la cetățenia moldovenească. Vorbim despre acei cetățeni ai Moldovei, care parcurg în mod legal toate procedurile:

  • obținerea unui permis de ședere temporar (permis de ședere temporară);

  • înregistrarea unui permis de ședere (permis de ședere);

  • participarea la programul ,,Nativul Limbii Ruse”;

  • dobândirea cetățeniei ruse într-un mod general sau simplificat / prin participarea la programul de relocare.

Pe baza noilor modificări aduse Legii federale, procedura simplificată pentru obținerea cetățeniei ruse în 2020 nu impune renunțarea la cetățenia unui alt stat și promovarea unui examen de cunoaștere a limbii ruse, precum și confirmarea surselor de venit. Respectarea normelor din Constituția Federației Ruse este o condiție prealabilă. Condițiile de examinare a cererilor au fost scurtate la jumătate de an, în cazul Republicii Belarus și Kazahstan - la 3 luni. Dacă cererea este respinsă după un an, retrimiterea este permisă.CONCEPTUL DE CETĂȚENIE A DOUA ȘI DUALĂ. CE SPUNE LEGISLAȚIA RUSĂ DESPRE ACESTA?

Adesea, cetățenii Republicii Moldova, care pleacă să lucreze în Federația Rusă, încearcă să obțină cetățenia rusă. În astfel de cazuri, se pune întotdeauna întrebarea: este posibilă păstrarea cetățeniei moldovenești sau este încă necesară renunțarea la ea?

Cetățenia rusă pentru moldoveni: când este necesar să renunțați la cetățenia Republicii Moldova și când nu?

1) La depunerea unui pachet de documente pentru un permis de ședere temporar, nu este necesar să se extragă cetățenia RM sau să renunțați la cetățenia Moldovei.

2) La solicitarea unui permis de ședere (conform modificărilor din 1 noiembrie 2019, este exclusă furnizarea unui certificat care confirmă cererea de renunțare la cetățenia RM).

Aceste modificări se aplică și depunerii de documente pentru un permis de ședere prin programul ,,Nativul Limbii Ruse”;. De asemenea, merită reamintit faptul că un permis de ședere se eliberează pe o perioadă nedeterminată (ședere pe termen lung pe teritoriul Federației Ruse fără dobândirea cetățeniei ruse).

3) Atunci când înregistrați cetățenia rusă în cadrul unei proceduri simplificate în baza Legii federale privind cetățenia nr. 62 (articolul 14, partea 8), nu trebuie să renunțați la cetățenia moldovenească.

4) În cazul participării la programul de stat al Federației Ruse pentru relocarea compatrioților, renunțarea la cetățenia moldovenească poate fi formalizată doar prin trimiterea unei scrisori către Ambasada Republicii Moldova la Moscova (Secția consulară) despre dorința de a renunța la cetățenie. Lacunele din legislație permit să nu se finalizeze procedura. În cazul angajării în structurile de stat ale Federației Ruse, trebuie să renunțați la cetățenia RM.

5) Doar atunci când solicitați un pașaport rus în cadrul programului de limbă rusă nativă, trebuie să renunțați complet la cetățenia moldovenească existentă.

Obține consultație chiar acum

Aveți nevoie de ajutor profesional de la avocați cu privire la întocmirea documentelor și obținerea cetățeniei române sau moldovenești? Nu știți ce documente sunt necesare pentru un permis de ședere în Republica Moldova?

Contactați specialiștii noștri din echipa Cetatenie.md chiar acum și obțineți o consultație calificată gratuită. Suntem bucuroși să ajutăm pe toți cei care doresc să obțină cetățenia și pașaportul României și Moldovei .

Ajutorul specialiștilor Cetatenie.md

În martie 2019, a intrat în vigoare o nouă lege „Cu privire la modificările Legii federale privind cetățenia Federației Ruse”, care simplifică procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru cetățenii fostelor republici sovietice. Această lege reglementează cine și cum poate deveni posesorul cetățeniei ruse, modul în care se desfășoară procedura de solicitare și ce documente trebuie colectate. Dacă aveți dorința și oportunitatea de a deveni proprietarul cetățeniei Federației Ruse în cadrul unei proceduri simplificate, dar nu știți de unde să începeți, contactați Cetatenie.md!

Asistență promptă și cuprinzătoare în documentele și obținerea cetățeniei Federației Ruse, participarea la „Programul de stat pentru relocarea compatrioților”.

Asistență la colectarea unui pachet de documente, pregătirea unui dosar și traducerea tuturor documentelor necesare în limba rusă.

Consultanță juridică în materie de migrație și cetățenie. Avocații noștri vă vor oferi consiliere cu privire la pachetul de documente, termenii și costurile în fiecare caz specific al clientului.

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail