Logo
cetatenie.md
cetatenie.md

Cetățenia Moldovei - temeiuri, condiții, documente pentru obținerea cetățeniei moldovenești

În 2024, cetățenii moldoveni au dreptul de a călători liber în 124 de țări, inclusiv UE și spațiul Schengen, fără a fi nevoie de viză. Pentru obținerea cetățeniei moldovenești, legislația prevede mai multe modalități legale de obținere a cetățeniei și a pașaportului, care conferă dreptul la exercitarea deplină a tuturor drepturilor cetățeanului Republicii Moldova.

Cum poți obține cetățenia moldovenească?

Legea Republicii Moldova „Cu privire la cetăţenie”, adoptată la 6 februarie 2000, stabileşte drepturile şi obligaţiile străinilor care doresc să obţină statutul oficial în ţară. Există mai multe modalități principale de dobândire a cetățeniei moldovenești, care sunt reglementate în detaliu prin acest act legislativ:

Fiecare dintre aceste modalități are propriile caracteristici și cerințe, iar alegerea metodei depinde de circumstanțele individuale ale solicitantului.

Lista documentelor pentru obținerea cetățeniei moldovenești poate fi găsită făcând clic pe link

Sunati: +(373)79 988 830

Cetățenia

Avantajele cetățeniei Moldovei

FĂRĂ VIZĂ CU 120 DE ȚĂRI DIN LUME
FĂRĂ VIZĂ CU 120 DE ȚĂRI DIN LUME

Nu este nevoie să trăiești și să vorbești limba de stat. Călătorii fără viză în mai mult de 120 de țări ale lumii, inclusiv țări și state UE din zona Schengen.

VIZA E2 ÎN SUA
VIZA E2 ÎN SUA

Într-adevăr, spre deosebire de Federația Rusă și Belarus, Moldova a semnat un acord comercial corespunzător cu Statele Unite, iar cetățenii moldoveni solicită vize de afaceri E2 în Statele Unite de câțiva ani prin intermediul consulatului american de la Chișinău.

LIBERTATEA PENTRU AFACERI
LIBERTATEA PENTRU AFACERI

Ca cetățean al Republicii Moldova, veți putea să înființați o companie în această țară și să faceți comerț cu UE fără probleme majore. Dacă prioritatea dvs. este accesul pe piața UE, Moldova pare a fi o opțiune foarte interesantă pentru obținerea unei a doua cetățenii.

EDUCAȚIE CALITATIVĂ ȘI NECOSTISITOARE
EDUCAȚIE CALITATIVĂ ȘI NECOSTISITOARE

Educația în universitățile europene pentru deținătorii cetățeniei moldovenești este mult mai ieftină decât, de exemplu, pentru cetățenii Federației Ruse.

CONT BANCAR ORIUNDE ÎN LUME
CONT BANCAR ORIUNDE ÎN LUME

Un alt avantaj incontestabil al cetățeniei moldovenești este acela că, pe baza pașaportului moldovenesc, puteți deschide cu ușurință un cont bancar oriunde în lume.

VIAȚĂ STABILĂ, ACCESIBILĂ ȘI SIGURĂ
VIAȚĂ STABILĂ, ACCESIBILĂ ȘI SIGURĂ

Moldova este o țară sigură și stabilă, care oferă un cost scăzut al vieții. Acesta este un loc minunat pentru a trăi și a lucra. Faptul că această țară este una dintre cele mai sigure din lume este confirmat de un loc înalt în indicele Global Peace 2018.

Motive pentru obținerea cetățeniei moldovenești

Cetăţenia Moldovei prin drept de naştere


În conformitate cu legislația Republicii Moldova, cetățenia Republicii Moldova prin drept de naștere se acordă în următoarele cazuri:

  • Copilul are dreptul la cetăţenie dacă unul sau ambii părinţi sunt cetăţeni ai Republicii Moldova la momentul naşterii sale.
  • Cetăţenia se acordă copiilor născuţi pe teritoriul Republicii Moldova din părinţi apatrizi.
  • Dacă un copil se naște în Moldova din părinți care nu au cetățenia acestei țări, dar au permis de ședere, acesta are și dreptul la cetățenie.
  • Sunt recunoscuți ca cetățeni și copiii născuți pe teritoriul Republicii Moldova din cetățeni străini sau când unul dintre părinți este străin, iar celălalt este apatrid.
  • Copiii aflați pe teritoriul Republicii Moldova sunt considerați cetățeni până la împlinirea vârstei majoratului (18 ani), până la proba contrarie.


Toate cererile de cetățenie sunt revizuite în termen de un an. Persoanele cu vârsta peste 18 ani și născute în Republica Moldova pot obține cetățenia și pașaportul printr-o procedură simplificată, indiferent dacă au altă cetățenie sau loc de reședință.

Cum se obține cetățenia moldovenească prin recunoaștere?

În conformitate cu legislația Republicii Moldova, străinii și apatrizii au posibilitatea de a obține cetățenia moldovenească dacă aceasta este susținută de legăturile de familie. Legea prevede posibilitatea dobândirii cetăţeniei prin intermediul unuia dintre părinţii sau bunicii născuţi pe teritoriul fostei RSS Moldoveneşti, acum teritoriul Moldovei moderne.


Următorii pot obține cetățenia moldovenească pe baza legăturilor de familie:
 

  • Persoanele ai căror părinți s-au născut în Moldova pot obține cetățenia pe baza descendenței de la mama sau tatăl lor.
  • Cetățenia este disponibilă și persoanelor care au unul sau ambii bunici născuți în Moldova, permițându-le să dobândească cetățenia prin rădăcini.
  • Pot solicita cetăţenia şi persoanele născute înainte de 28 iunie 1940 pe teritoriul Moldovei, precum şi descendenţii acestora, sau cei care au fost nevoiţi să părăsească ţara după această dată.
  • Au dreptul la cetăţenie şi cei care au locuit permanent şi legal pe teritoriul Republicii Moldova de la 23 iunie 1990 până în prezent.

Dobândirea cetăţeniei moldoveneşti prin adopţie

În Republica Moldova, adopția unui copil de către un cetățean al acestei țări dă automat copilului dreptul de a obține cetățenia moldovenească. Acest lucru este consacrat în legislație și implică faptul că, la adopție de către un copil, se deschide oportunitatea de a deveni cetățean cu drepturi depline al Republicii Moldova.


Dacă copilul adoptat are deja cetățenie străină, atunci pentru a dobândi cetățenia moldovenească, conform legilor Republicii Moldova, va trebui să renunțe la cetățenia inițială. Aceasta este o procedură standard menită să simplifice statutul juridic al copilului și să evite conflictele juridice asociate cu dubla cetățenie.


Aceleași cerințe se aplică și în cazurile în care copilul este sub tutelă. Dacă tutela este cetățean al Republicii Moldova, acesta poate iniția procesul de obținere a cetățeniei moldovenești. Totuși, ca și în cazul adopției, dacă copilul are deja cetățenia străină, va trebui să renunțe la aceasta pentru a obține cetățenia moldovenească.


Aceste măsuri sunt prevăzute pentru a asigura claritatea juridică și protecția drepturilor copilului, facilitând integrarea acestuia în societatea moldovenească și garantarea accesului deplin la drepturile și privilegiile pe care le oferă cetățenia Republicii Moldova.

De ce ar trebui să vă adresați specialiștilor Cetatenie.md?

ECHIPA CU EXPERIENȚA
ECHIPA CU EXPERIENȚA

Echipa noastră este formată din specialiști cu o vastă experiență în domeniul migrației. Pentru majoritatea, această experiență a depășit deja 10 ani. Prin urmare, ni se poate încredința controlul asupra întregului proces de înregistrare și primire a documentelor.

 ABORDARE INDIVIDUALĂ
ABORDARE INDIVIDUALĂ

O abordare individuală a fiecărui client vă permite să studiați cu atenție problema clientului și să oferiți cele mai bune modalități de rezolvare a acestuia în fiecare caz.

 LEGAL ȘI SIGUR
LEGAL ȘI SIGUR

Cooperarea cu compania se realizează prin încheierea unui acord, care precizează toate drepturile și obligațiile părților. Asistența juridică din partea specialiștilor se realizează în cadrul legislației actuale din Republica Moldova și România.

VIP SUPORT
VIP SUPORT

În fiecare etapă a înregistrării și obținerii cetățeniei, avocații noștri însoțesc clienții. Acest lucru elimină orice neînțelegeri și ambiguități în timpul întâlnirilor la consulat / ambasadă, atunci când depuneți jurământul sau obțineți pașaportul.

REZOLVAREA CHIAR A CELOR MAI DIFICILE PROBLEME
REZOLVAREA CHIAR A CELOR MAI DIFICILE PROBLEME

Nu există sarcini de nerezolvat pentru avocații companiei noastre care își cunosc perfect meseria. Oferim sprijin și asistență numai în cadrul legii, datorită căruia am câștigat încrederea agențiilor guvernamentale oficiale.

RELAȚIE SINCERĂ CU CLIENTUL
RELAȚIE SINCERĂ CU CLIENTUL

Angajații noștri sunt întotdeauna în contact pentru a vă informa despre parcurgerea fiecărei etape. Informăm în avans despre călătorii atunci când este necesară prezența personală a clientului. Tratăm corect și onest fiecare client care vine la noi pentru ajutor profesional.

Obține consultație chiar acum
Aveți nevoie de ajutor profesional de la avocați cu privire la întocmirea documentelor și obținerea cetățeniei române sau moldovenești? Nu știți ce documente sunt necesare pentru un permis de ședere în Republica Moldova?

Contactați specialiștii noștri din echipa Cetatenie.md chiar acum și obțineți o consultație calificată gratuită. Suntem bucuroși să ajutăm pe toți cei care doresc să obțină cetățenia și pașaportul României și Moldovei .

COSTUL SERVICIILOR CETATENIE.MD

Costul obținerii cetățeniei este calculat individual pentru fiecare client și depinde de pachetul de servicii ales, de vârstă și de numărul de solicitanți. Poate fi colectată individual întreaga listă de documente pentru obținerea cetățeniei moldovenești, dar există un mare risc de a vă împotmoli într-o mlaștină birocratică. Specialiști experimentați ai Cetatenie.md vă vor ajuta să pregătiți și să trimiteți rapid un pachet complet de documente pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, chiar și de la distanță, fără prezența obligatorie a clientului în țară.​

Avem și un nou serviciu - Restabilirea cetățeniei moldovenești după refuz.

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail