Logo
cetatenie.md
cetatenie.md

Condiții și documente pentru obținerea cetățeniei Moldovei

Regimul de vize cu statele Uniunii Europene a fost anulat, de aceea, cetățenii din CSI își doresc sa obțină pașaport moldovenesc. Legea moldovenească spune, că străinii care s-au născut pe teritoriul Republicii Moldova sau ale căror rude au trăit în Moldova înainte de 1940 pot solicita cetățenia moldovenească prin recunoașterea. Conformarea la aceste criterii face posibilă solicitarea cetățeniei. Mai devreme, guvernul Republicii Moldova a modificat procesul de obținere cetățeniei, precum și lista de documente necesare pentru a depune cererea. Vă putem ajuta în orice mod pentru a obține cetățenia moldovenească.

Lista documentelor pentru obținerea cetățeniei moldovenești

Pentru ca consulatul să accepte cerere pentru cetățenia moldovenească la recunoaștere, este necesar un set de documente, care constă din:

 • Cererea de obținere a cetățeniei moldovenești.
 • Orice document de identitate.
 • Certificatele de căsătorie și, dacă este necesar, certificatele de deces ale rudelor care au fost cetățeni moldoveni.
 • Autobiografii.
 • Certificatele de cazier judiciar din Moldova și din țara de reședință.
 • Fotografii colori.
 • Certificat de solvabilitate financiară.
 • Certificat de absolvire examenului de limba statului.

În cazul, în care străinul a avut cetățenie, el poate solicita la restabilirea cetățeniei moldovenești.
 

Cetățenia moldovenească prin naturalizare: setul de documente

Posibilitatea de a obține cetățenia prin naturalizare apare în multe cazuri:

 • Străinul a locuit legal pe teritoriul Republicii Moldova timp de 10 ani sau mai mult (de la 8 ani în statutului de refugiat).
 • Cetățean străin este căsătorit la persoană cu cetățenie moldovenească și locuiește în țară mai mult de trei ani.
 • Adopția unui copil de către cetățeni moldovean îi permite copilului la să primească automat cetățenia moldovenească.

Suplimentar, pe lângă pachetul de documente mai sus, în aceste cazuri trebuie să adăugați:

Autobiografie în care se indică data sosirii în Republica Moldova, motivele schimbării domiciliului, locul de reședință, locul de muncă, informații privind starea civilă.

Certificat de ședere legală în Moldova pentru perioada de timp necesară.

Un serviciu care va fi cu siguranță util este consultanță în domeniul migrației.

Este important menționat, că cererea de obținere a pașaportului RM prin naturalizare se depune la numele Președintele Republicii Moldova sau persoană autorizată pe baza unei împuterniciri.

Solicitantul are dreptul de a depune autobiografie și cererea în limba națională (română) sau în limba rusă. În cazul, în care aceste documente sunt prezentate în alte limbi, solicitantul trebuie să obțină o traducere notarială în limba rusă sau română. Dacă unul părinte cu copil minor dorește să obțină cetățenia Republicii Moldova, el trebuie să prezinte un acord autentificat notarial din partea celuilalt părinte în limba rusă sau română.

Pentru a solicita cetățenia moldovenească pentru minorii în vârste între 14 și 18 ani, trebuie să fie autentificat la notar acordul ambilor părinți. Serviciu care poate fi util este pregătirea certificatelor de stare civilă.
 

Cum să devin rapid cetățean moldovean cu сetatenie.md?

Perioada de procesare a documentelor pentru obținerea cetățeniei moldovenești prin recunoașterea nu depășește 6 luni, iar în cazul naturalizării - nu mai mult de un an, cu posibilitatea de prelungire cu cel mult încă 6 luni. Acest interval de timp poate fi scurtat la 1,5-2 luni și, respectiv, la 1,5-3 luni, dacă vă adresați in compania specializata Cetatenie.md.

Întregul pachet de documente pentru obținerea cetățeniei moldovenești poate fi asamblat și singur, dar există risc mare de a încurca pentru o perioadă lungă de timp. Specialiștii cu experiență de la Cetatenie.md vă vor ajuta să pregătiți și să depuneți rapid pachet complet de documente pentru obținerea cetățeniei moldovenești, chiar și la distanță, fără a fi nevoie de prezența dvs în țară.

Obținerea pașaportul moldovenesc astăzi este ușoară și rapidă cu serviciile noastre. Cetatenie.md - este ajutorul dumneavoastră competent în rezolvarea problemelor.

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail