Condiții și documente pentru obținerea cetățeniei României
Cine dintre noi nu ar dori să primească cetățenia suplimentară a țării, în care locuiesc rudele noastre? Este adevărat, că există astfel de oameni foarte puțini, motiv pentru care, astăzi, oricine poate solicita cu ușurință cetățenia unei anumite țări. Înainte de aceasta, va trebui să pregătească cu atenție o listă întreagă de documente, precum și să studieze o serie de reguli, condiții și alte puncte care să-i permită să obțină rezultatul dorit și să obțină documentele pentru cetățenia română.
Cum să începeți procesul de obținere a cetățeniei române
Înainte de a începe procesul de solicitare a cetățeniei române, fiecare persoană ar trebui să studieze lista documentelor. Acestea includ analiza dovezilor despre nașterea rudelor lor sau, mai exact, bunicile, părinții, bunicii, surorile. Doar după un studiu amănunțit al certificatelor de naștere, veți putea decide rapid programul pentru obținerea pașaportului românesc și a cetățeniei unui stat precum România. Trebuie remarcat faptul că cea mai ușoară opțiune pentru obținerea cetățeniei române este repatrierea.
Pentru a obține cetățenia română prin repatriere, nu este necesar:
- Cunoașterea limbei de stat la cel mai înalt nivel;
- Locuirea în Uniunea Europeană de mai bine de zece ani;
- Munca la cetățenie nu durează mai mult de 8 luni și vă permite să nu renunțați la cetățenia țării dvs. de origine.
Lista documentelor necesare pentru obținerea cetățeniei române
Primul pas este pregătirea unui dosar competent și de înaltă calitate de la solicitant. Aici veți avea nevoie de documente care vor putea confirma nu numai identitatea unei persoane care dorește să devină cetățean al României, ci și dovada originii românești.
Actele pentru cetatenie includ
- Certificatul de naștere al solicitantului;
- Pașaportul solicitantului pentru cetățenie;
- Pașaport străin și civil;
- Certificatul personal de căsătorie sau divorț;
- Certificatul de naștere al părinților;
- Certificatul de naștere sau deces al mamei;
- Certificatul de deces al părinților;
- Certificatul de naștere sau deces al tatălui;
- Certificatul de căsătorie al părinților;
- Certificatul de divorț al părinților;
- Documente justificative ale bunicilor.
Dacă nu aveți niciun document, contactați arhiva sau biroul de registru pentru o copie / extras din registru.
După ce ați pregătit toate documentele necesare care vă confirmă apartenența la români, ar trebui să pregătiți și următoarele documente:
- O declarație către autoritățile române, care spune despre dorința personală de a obține cetățenia;
- Două certificate de antecedente penale;
- Viză deschisă.
Este important de reținut!
Dacă aveți copii minori, aceștia primesc cetățenia automat. Dar ar trebui să aveți la dumneavoastră următoarele serii de documente:
- Certificatul de naștere al copilului;
- Certificat de căsătorie sau divorț al părinților;
- Consimțământul notar certificat al părinților și al copilului pentru a obține cetățenia.
Cum să obțineți cetățenia română rapid și în siguranță
Dacă nu ați început încă să pregătiți documentele pentru obținerea cetățeniei române, atunci vă sfătuim să faceți acest lucru cât mai curând posibil, deoarece orice lucrare de documente necesită mult timp. Condițiile pentru obținerea cetățeniei române sunt extrem de dificile. La prima vedere, poate părea că colectarea tuturor documentelor necesare se întâmplă foarte repede, dar indiferent cum. De aceea, compania noastră vă recomandă să luați această pregătire în serios, să studiați cu atenție orice documente, certificate de naștere și de asemenea, nu ezitați să cereți ajutor angajaților calificați care sunt gata să vă ajute în orice moment. Amintiți-vă că visul european este chiar după colț! Rămâne să mai mișcați puțin și veți primi cetățenia țării dorite în cel mai scurt timp posibil.