Logo support@cetatenie.md

Jurământul pentru obținere a cetățeniei României

În perioada actuală, obținerea pașaportului român pentru mulți cetățeni ai Moldovei și nu numai a devenit o necesitate practic vitală, deoarece pașaportul român deschide noi perspective. Mulți cu greu, dar trec toate etapele de întocmire a cetățeniei române și ajung până la depunerea jurământului — «jurământ la cetățenia română». Reamintim că fiecare solicitant are la dispoziție 6 luni de la data emiterii ordinului pentru a depune jurământul de fidelitate statului român. Pentru depunerea jurământului, mai întâi trebuie să vă înscrieți preventiv la această procedură la consulatul român sau în București la Departamentul de cetățenie română (Autoritatea Națională de Cetățenie). 

Jurământul pentru obținere a cetățeniei României

Documentele necesare pentru înscrierea la jurământ

Pentru depunerea jurământului la cetățenia română este necesară o listă de documente. De aceea aveți nevoie de:

  • buletin de identitate plus foaie de însoțire (în original și copie);

  • pașaport străin valabil (în original și copie);

  • certificat de naștere (în original și copie);

  • certificat de căsătorie / divorț / deces (în caz de necesitate, în original și copie);

  • 2 poze color, recente 3,5x4,5 cm;

  • notificare oficială privind acordarea cetățeniei române primită de la Departamentul Cetățeniei României (ANC) (scrisoare de recomandare).

Atrageți atenția, fără scrisoare de recomandare înscrierea la depunerea jurământului nu se realizează.

Pe lîngă aceasta, părinții care au copii minori, incluși în ordinul despre cetățenie, trebuie să prezinte în afară de documentele sus menționate, următoarele acte:

  • 2 poze color, recente 25х45mm, separat pentru fiecare copil;

  • pașaport/ buletin de identitate al minorului sau pașaportul părintelui în care este înregistrat copilul (în caz de necesitate).

Menționăm că prezența minorilor nu este obligatorie nici la depunerea jurământului, nici la eliberarea certificatului de cetățenie.

De asemenea, este important să menționăm că persoanele care dispun de viză de reședință în altă țară, dar nu în Moldova, au posibilitatea de a depune „jurământul de fidelitate statului român" la consulate sau misiuni diplomatice ale României în țări, unde aceștia dispun de viză de reședință, ceea ce îi scutește de probleme adiționale și cheltuieli financiare pe bilete și călătorii în România.

Textul jurămîntului în limba română și limba rusă

"Jur să fiu devotat patriei şi poporului român, să apăr drepturile şi interesele naţionale, să respect Constituţia şi legile României."

 

"Клянусь быть преданным Родине и румынскому народу, для защиты национальных прав и интересов, уважать Конституцию и законы Румынии."

Compania noastră Cetatenie.md acordă ajutor complex la pregătirea pachetului de documente pentru depunerea jurământului de fidelitate statului român. Dacă dumneavoastră nu cunoașteți unde și când trebuie să iasă ordinul cu numele dvs. la depunerea jurământului, noi putem afla aceasta și vă putem pregăti pentru jurământul ceremonial pentru cetățenia română.

Obține consultație chiar acum

Aveți nevoie de ajutor profesional de la avocați cu privire la întocmirea documentelor și obținerea cetățeniei române sau moldovenești? Nu știți ce documente sunt necesare pentru un permis de ședere în Republica Moldova?

Contactați specialiștii noștri din echipa Cetatenie.md chiar acum și obțineți o consultație calificată gratuită. Suntem bucuroși să ajutăm pe toți cei care doresc să obțină cetățenia și pașaportul României și Moldovei .

Recenziile clienților

Client photo
Vladimir Samoilov

“Nu am crezut că obținerea pașaportului moldovenesc poate fi atât de simplă și rapidă. Mulțumesc echipei Cetatenie.md pentru munca efectuată și ajutorul calificat la colectarea documentelor, depunerea și obținerea cetățeniei Moldovei.”

Client photo
Ceban Anastasia

“Am devenit cetățeancă a României în decurs de 11 luni. Mulți cunoscuți, care au decis să treacă tot drumul de obținere a pașaportului român de sine stătător încă nu l-au obținut. Mulțumesc Cetatenie.md. Voi recomanda)) Colaborarea este într-adevăr avantajoasă și comodă!!!”

phone_ico viber_ico whats_icon mail