Logo
cetatenie.md
cetatenie.md

Pregătirea și depunerea actelor pentru cetățenia română

Iată că ați ajuns la momentul, în care există o pregătire pentru depunerea unei liste întregi de documente. Dar nici aici nu ar trebui să vă relaxați, deoarece depunerea documentelor pentru cetățenia română este o listă întreagă de acte și certificate care trebuie verificate dublu sau completate.

depunerea si intocmirea actelor pentru inregistrarea cetateniei romane

Documente pentru obținerea cetățeniei române

Vă prezentăm o listă de documente pentru obținerea cetățeniei române:

 • Fotografii color în format de 3,5 cm x 4,5 cm, ar trebui să fie două;

 • Pașaportul străin și copia acestuia, care a fost certificată de un notar exclusiv în limba română;

 • Pașaport intern, atât în ​​original, cât și certificat de un notar în limba română;

 • Un act care confirmă cazierul judiciar;

 • Toate documentele care confirmă relațiile de sânge;

 • O declarație care afirmă propria dorință de a obține cetățenia română. Acest document trebuie să fie certificat de un notar și tradus în limba română, dacă este necesar;

 • O declarație care să ateste că până în prezent nu ați comis acțiuni ilegale față de statul român;

 • O declarație care să ateste că nicio cerere de cetățenie nu a fost depusă anterior;

 • Consimțământul ambilor părinți de a dobândi cetățenia dacă cetățeanul are vârsta sub 18 ani. Certificat de notar.

Toate documentele enumerate trebuie să fie certificate de un notar și dacă este necesar, trebuie traduse în limba de stat a României.

Deci, toate actele principale, certificatele, pașapoartele au fost colectate, acum există o singură întrebare - unde și cum să depuneți toată documentația pentru a obține în continuare cetățenia română. Puteți efectua această procedură, la fel în consulatul ambasadei, care se referă la înregistrarea dvs. sau puteți contacta direct ambasada din statul român pentru ajutor.

Depunerea tuturor documentelor pentru cetățenia română în ANC implică o serie de trăsături distinctive:

 • Nu este necesar să le cunoașteți limba de stat;

 • Există costuri pentru a ajunge în țară și locuințe;

 • Ritm rapid de examinare a cazurilor;

 • După dosar, veți primi un număr de caz și un cod, cu care vă puteți monitoriza în mod independent cererea;

 • Puteți cere cu ușurință să aveți pașaportul de cetățean al României, dar în același timp puteți locui fie în România, fie în străinătate;

 • Trebuie să aveți un pașaport adecvat, datorită căruia puteți ajunge în România.

Rețineți că, depunerea tuturor actelor în România nu necesită plată, dar pentru a ajunge acolo, va trebui să vă programați în avans și să alegeți o dată accesibilă (liberă).

Care sunt caracteristicile depunerii documentelor la consulatele de la locul de reședință?

 • Timp lung de așteptare pentru examinarea cererii;

 • Comportamentul nu este deosebit de prietenos dacă nu cunoașteți limba oficială a României.

Cât timp va trebui să așteptați ordinul?

Orice procedură care implică lucrul cu documentele necesită mult timp. De aceea, după ce ați depus toate documentele necesare pentru cetățenia română, va trebui să așteptați un timp. În acest timp, comisia vă va verifica atât pe dvs., cât și documentele. Comisia va trimite anchete către Interpol, poliție și alte servicii, unde puteți afla toate informațiile necesare despre fiecare persoană. Deoarece această procedură durează mult, va trebui să așteptați mult. De obicei, așteptarea este de cel puțin un an și uneori, mai mult de un an. În ceea ce privește diversele întârzieri, acestea sunt prezente și pot fi asociate, de exemplu, cu lipsa unui anumit act sau document. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci nu vă faceți griji, veți fi sunat în scurt timp și vi se va cere să aduceți toate documentele necesare. Pentru a fi complet siguri, adresați-vă companiei noastre. Noi vom avea grija ca niciun document să nu lipsească. 

Dacă vi se pare că aplicația a fost luată în considerare de foarte mult timp, dar în același timp totul este în regulă cu documentele dvs., atunci nu ar trebui să vă faceți griji. Mai devreme sau mai târziu veți primi cetățenia. Și în acest timp mult așteptat, puteți învăța cu ușurință limba română pentru a vă simți încrezători în depunerea jurământului.

Nu uitați că, pe parcursul întregului timp, în perioada în care documentele dvs. sunt la ambasadă, nu trebuie să uitați să țineți evidența cazului dvs. pentru a nu rata o nouă etapă de examinare. Puteți găsi cu ușurință aceste informații pe site-ul Ministerului Justiției din România. În plus, aveți dreptul să trimiteți o scrisoare la poșta ANC pentru a clarifica în ce etapă este cazul dumneavoastră. Nu vă supărați imediat dacă nu primiți un răspuns la această scrisoare. Deoarece există o mulțime de cereri și solicitanți, comisia va răspunde mai devreme sau mai târziu la scrisoarea dvs. și va da un răspuns clar.

 

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail