Logo

Specialiștii companiei Cetatenie.md oferă asistență și sprijin cuprinzător, asistență juridică în procesul de perfectare a cetățeniei străinecetățenia României, Federației Ruse și Moldovei. Experiența vastă de lucru permite specialiștilor noștri să se ocupe de cele mai dificile situații cu obținerea cetățeniei străine și să iasă cu succes din ele, ajutând clientul să obțină legal și rapid pașaport unui stat străin. În fața tuturor doritorilor de a obține pașaportul României, Rusiei sau Republicii Moldova, ușa la oficiul companiei noastre este întotdeauna deschisă. Suntem gata să vă consultăm cu privire la pregătirea documentelor, obținerea cetățeniei și a altor documente de model român sau altui stat în care vă înregistrați cetățenia. Echipa noastră are avocați cu experiență, manageri de clienți, traducători și oameni pur și simplu receptivi. Contactați-ne acum, în orice mod convenabil pentru Dvs.

Ce servicii sunt oferite în cadrul companiei Cetatenie.md?

CONSULTANȚĂ JURIDICĂ

Organizăm o întrevedere la care avocații și managerii noștri oferă consultanță profesională în domeniul migrației și dobînzirii cetățeniei României, Moldovei și Federației Ruse.

АPOSTIL

La noi puteți face apostila documentelor pentru acordarea în România, Republica Moldova și Federația Rusă. De asemenea, există posibilitatea de a comanda apostila urgentă a documentelor, dacă este necesar.

REPREZENTAREA INTERESELOR

Serviciul de reprezentare a intereselor în instanțele prin procură permite clientului să economisească timp, bani și nervi. Avocații noștri cu o vastă experiență vă vor prezenta cu succes interesele Dvs. în diferite organele și structurile de stat.

TRADUCERI

Noi efectuăm traducerea documentelor pentru perfectarea cetățeniei sau a altor necesități rapid și profesionist. În companie Cetatenie.md obțineți rapid documentul, certificatul sau ajutorul necesar în limba dorită fără erori și inexactități.

TRANSPORT

A fi aproape de client în timp ce depuneți documente sau obțineți cetățenie este ceea ce ne diferențiază de concurenți. În procesul de perfectare, depunerea documentelor, depunerea jurămîntului și obținerea cetățeniei, puteți beneficia de serviciile noastre de transport.

De ce ar trebui să vă adresați specialiștilor Cetatenie.md?

Icon REZOLVAREA EXACTĂ

Abordarea individuală ne permite să examinăm cu atenție problema clientului și să oferim cele mai bune modalități de rezolvare în orice caz.

Icon GARANȚIA REZULTATULUI

Lucrăm prin contract pentru a proteja interesele fiecărui client.

Icon SUNTEM MEREU ÎN CONTACT

Specialiștii noștri sunt întotdeauna în contact pentru a vă ține la curent cu procesul de obținere a cetățeniei.

Icon RATINGUL NOSTRU ESTE 9,8

Clienții au încredere în noi. 98% dintre cei care ne-au cerut ajutor profesional au devenit clienții noștri.

Obține consultație chiar acum

Aveți nevoie de ajutor profesional de la avocați cu privire la întocmirea documentelor și obținerea cetățeniei române, moldovenești sau rusești? Nu știți ce documente sunt necesare pentru un permis de ședere în Republica Moldova sau Federația Rusă?

Contactați specialiștii noștri din echipa Cetatenie.md chiar acum și obțineți o consultație calificată gratuită. Suntem bucuroși să ajutăm pe toți cei care doresc să obțină cetățenia și pașaportul României, Moldovei și Rusiei.

Imigrare în Moldova. Întrebările principale ale cetățenilor străini

Cetățenii Moldovei pot călători fără viză în 86 de țări ale lumii, iar încă în 36 de țări viza poate fi întocmită la sosire sau online. În total lista țărilor fără viză și cu un regim simplificat de viză pentru cetățenii Republicii Moldova constituie 122 de țări.

Are nevoie cetățeanul străin de viză în Moldova?

Nu toți cetățenii străini au nevoie de viză în Moldova. Cetățenii UE, Turciei, SUA, Israelului, Canadei, Elveției, Japoniei, Rusiei, Ucrainei, Georgiei, Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusiei, Kazahstanului și Uzbekistanului pot intra și rămîne pe teritoriul Republicii Moldova fără vize timp de 90 de zile fără înregistrare.

Care documente sunt necesare în cazul venirii în Moldova cu copiii?

În cazul călătoriei cu copiii este necesar de a prezenta următoarele documente:

  • certificatul de naștere al copilului ;

  • pașaportul copilului sau pașaportul părintelui în care este înregistrat copilul (pentru copiii, care au atins vîrsta de 6 ani, în mod obligatoriu în pașaport trebuie să fie atașată o poză);

  • dacă copilul călătorește însoțit de unul dintre părinți sau persoane terțe, este necesară o procură legalizată notarial de la celălalt părinte pentru scoaterea copilului din țară.

Unde poate fi întocmită viza în Moldova?

Cetățenii străini pot întocmi viza în Moldova la departamentele consulare ale ambasadelor și la consulatele republicii. Aceasta este eliberată pe un termen de 90 de zile și poate fi obținută în decurs de 2-3 zile după depunerea documentelor. În caz de necesitate, viza poate fi întocmită în regim urgent, achitînd suplimentar 50% din prețul vizei.

Care documente sunt necesare pentru întocmirea vizei?

Pentru a întocmi viza în Republica Moldova, cetățenii străini au nevoie de următoarele documente:

  • anchetă, completată în limba engleză sau română și semnată de către solicitant;

  • pașaport, cu un termen de valabilitate nu mai puțin de 6 luni, în momentul intrării în țară;

  • fotografie 35 х 45 mm;

  • în cazul unei vizite private – invitație de la cetățeanul Moldovei, întocmită pe un formular special al Ministerului de Afaceri Interne și copia pașaportului celui ce a înaintat invitația;

  • călătorie de afaceri – invitație de la organizație, executată pe un formular de firmă și legalizată la Ministerul Afacerilor Externe al Moldovei. În invitație sunt indicați termenii și scopurile călătoriei, datele solicitantului, locul de reședință al acestuia în timpul șederii sale în Republica Moldova.

  • Călătorie turistică – rezervarea unui hotel sau invitație de la o agenție de turism din Moldova cu indicarea termenelor de călătorie, datelor solicitantului, datelor agenției de turism și denumirea hotelului.

Ce trebuie de făcut și unde trebuie de apelat dacă a fost încălcată perioada de ședere pe teritoriul Moldovei?

Articolul 133 al Codului Contravențional prevede:

«Încălcarea regulilor de ședere în Republica Moldova de către străini, care se exprimă prin ne părăsirea teritoriului țării după expirarea termenului de ședere acordat, se sancționează cu amendă de la 50 la 100 de unități convenționale»

În conformitate cu normele stabilite de legislația moldovenească, în cazul încălcării perioadei de ședere în Republica Moldova, se aplică o amendă în valoare de 12-30 unități convenționale — 600-1500 MDL (lei moldovenești). Pentru a evita neplăcerile la ieșirea din țară, cel mai bine de plătit benevol amenda la orice secție de poliție.

Poate fi aplicată interdicția în cazul încălcării termenelor de ședere în Moldova?

Articolul 10 din «Legea despre regimul de ședere a cetățenilor străini în RM» comunică:

«În legătură cu cetățenii străini, care au intrat legal în Republica Moldova, dar a căror ședere a devenit ilegală, sunt stabilite următoarele termene pentru interdicția de intrare:

1 an — în cazul șederii ilegale de la 3 luni pînă la 1 an;

2 ani — în cazul șederii ilegale de la 1 an pînă la 2 ani;

3 ani — în cazul șederii ilegale de la 2 pînă la 3 ani sau pentru desfășurarea activităților de muncă ilegală;

5 ani — în cazul șederii ilegale mai mult de 3 ani, pentru raportarea informațiilor false despre sine sau în cazul explulzării;

10 ani — în cazul pericolului pentru securitatea națională.»

Este posibil de a obține permis de ședere în Republica Moldova?

Da, legislația Republicii Moldova permite a întocmi permis de ședere pentru cetățenii străini la prezența unor motive. Astfel, motive ar putea fi: învățătura, căsătorie cu un cetățean al Moldovei, specialitate înalt calificată și altele.

Dacă dumneavoastră ați decis să depuneți documente la permis de ședere în Republica Moldova, cel mai bine să abordați această problemă la sosire.

Unde este posibil de a obține consultare privind migrarea, permisul de ședere și cetățenia Moldovei?

Pentru cetățenii străini, ușile ambasadelor și consulatelor țărilor din care provin sunt deschise, dacă acestea există în Chișinău. De asemenea, orice cetățean străin poate apela la “Serviciul de Informație” (Chișinău, str. Pușkin 42), în Biroul de Migrare al Republicii Moldova (Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 124) sau poate apela la compania Cetatenie.md. La consultarea personală cu specialistul Cetatenie.md Dvs. veți obține răspunsuri la toate întrebările. Și ce este cel mai important, veți economisi foarte mult timp personal.