Logo
cetatenie.md
cetatenie.md

Desfacerea casatoriei

Desfacerea casatoriei - este o etapă dificilă și emoțională în viața fiecărei familii, care necesită atenție la o mulțime de aspecte, cum ar fi custodia copiilor, împărțirea proprietății, pensiile alimentare și multe altele.

În funcție de circumstanțe, procedura de divorț poate diferită. Să examinăm aspectele principale ale acestui proces.

Tipuri de divorț

- Divorț la notar: Soluționarea conflictelor între soți în mod pașnic poate duce la alegerea acestei proceduri mai simple și rapide. Chiar și în cazul în care sunt copii minori, înțelegerea amiabilă dintre parteneri simplifică în mod semnificativ procedura de divorț realizată prin intermediul notarului.

- Divorț prin instanță: În cazurile în care soții nu pot ajunge la un acord cu privire la condițiile stabilite, instanțele devin metoda esențială de rezolvare a conflictelor.

Drepturi și obligații

- Custodia și drepturile părintești: Dacă există copii în familie, este necesar să se stabilească în mod clar problemele privind custodia și drepturile părintești. O atenție deosebită trebuie acordată posibilităților ambilor părinți de a
participa la creșterea copiilor.

- Pensii alimentare și sprijin financiar: Stabilirea pensiilor alimentare și a sprijinului financiar devine un pas cheie în procesul de divorț. Acest lucru implică stabilirea unei abordări echitabile pentru asigurarea nevoilor financiare ale copiilor după divorț.

- Împărțirea proprietății: Evaluarea și distribuția bunurilor joacă un rol esențial în procesul de divorț. O împărțire corectă a proprietății contribuie la prevenirea posibilelor conflicte.

Cum decurge procesul de divorț prin instanță

- Depunerea plângerii: Cererea de divorț este depusă la instanța din locul de domiciliu al celui de-al doilea soț.

- Participarea la proces: Soții pot participa personal la procedură sau prin avocați care-i vor convoca prin procură, solicitând desfășurarea ședințelor în absența lor.

- Decizia instanței: În cazul în care nu se ajunge la un acord cu privire la aspectele principale, instanța ia o decizie, reglementând detaliile referitoare la educație, pensii alimentare și locuința copiilor minori.

Divorțul pentru cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în străinătate

- Procura notarială: Pentru cei care locuiesc în afara țării, există opțiunea de a folosi o procură notarială pentru a-și reprezenta interesele în instanță fără necesitatea prezenței personale.

Procesul de divorț poate fi complicat, dar este important să ne amintim că sprijinul avocaților experimentați poate facilita semnificativ acest proces.

Echipa noastră este pregătită să vă ofere asistență în procesul de căsătorie. Contactați juriștii noștri pentru o consultare mai detaliată, iar noi vă garantăm confidențialitate deplină și profesionalism.

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail