Logo
cetatenie.md
cetatenie.md

Reînnoirea permisului de ședere

Procedura de reînnoire a permisului de ședere în Republica Moldova este esențială pentru străinii care doresc să își prelungească șederea în această țară.

Dreptul de prelungire poate fi motivat de diverse motive, cum ar fi căsătoria, angajarea, dorința de a menține legăturile familiale, activitatea antreprenorială sau studiile. Această procedură le permite cetățenilor străini să rămână în Moldova pe baze legale, continuând să lucreze, să studieze și să desfășoare activități comerciale, fără a pierde drepturile și beneficiile corespunzătoare.

În continuare, vom analiza în detaliu procesul de prelungire a permisului de ședere în Moldova, inclusiv documentele necesare și pașii care trebuie urmați.

Procesul de reînnoire a permisului de ședere în Moldova

acte pentru reinnoirea permisului de sedere in Moldova cetatenie mdProcesul de actualizare a permisului de ședere temporară pentru cetățenii străini implică mai mulți pași esențiali:

  • Pregătirea și colectarea tuturor documentelor necesare. Este crucial să verificați actualitatea și corectitudinea documentelor.
  • Depunerea cererii și a tuturor documentelor relevante la Inspectoratul General pentru Migrație. Cererea trebuie depusă cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea permisului de ședere actual.
  • Achitarea taxei de stat, a cărei valoare depinde de durata pentru care se emite permisul de ședere.
  • Așteptarea deciziei privind cererea. Procesul de evaluare poate dura aproximativ 30 până la 40 de zile.

Documentele necesare pentru prelungirea permisului de ședere în Moldova

Pentru prelungirea permisului de ședere în Moldova, este necesar să prezentați mai multe documente, inclusiv cererea de prelungire și documentul actual de permis de ședere. De asemenea, este necesar să furnizați pașaportul străin valabil cu copii ale tuturor paginilor completate, documente care atestă sursa legală de venit și confirmarea locului de reședință în Moldova, cum ar fi un contract de închiriere. În plus, sunt necesare copia și originalul pașaportului intern și originalele cu copiile documentelor care atestă starea civilă.

Sfaturi suplimentare pentru cetățenii străini privind prelungirea permisului de ședere în Moldova

Pentru a asigura o reînnoire reușită a permisului de ședere, este esențial să începeți pregătirea cu cel puțin 2-3 luni în avans față de expirarea permisului actual. Aceasta oferă timp suficient pentru colectarea tuturor documentelor necesare și previne eventualele întârzieri legate de cerințele pentru documente suplimentare. Schimbările în politica de migrație și legislația Republicii Moldova pot influența cerințele pentru prelungirea permisului de ședere. Este important să consultați regulat sursele oficiale de informații sau să cereți sfatul specialiștilor în drept pentru a fi la curent cu ultimele modificări și a asigura respectarea tuturor condițiilor necesare.

Asigurarea unui pachet complet și corect de documente este crucială, deoarece orice omisiuni pot cauza întârzieri sau chiar refuzul prelungirii. Pe lângă pachetul standard de documente, precum cererea de prelungire, permisul de ședere actual, pașaportul străin cu copii ale tuturor paginilor completate, documente care demonstrează sursa legală de venit, dovada locului de reședință în Moldova și actele de stare civilă, este necesară verificarea cerințelor pentru legalizarea sau apostilarea documentelor emise în afara Moldovei. Acest demers nu doar că simplifică procesul de reînnoire, dar și reduce riscul apariției problemelor neprevăzute, asigurând o prelungire mai lină și previzibilă a dreptului dvs. de ședere în țară.

Obținerea asistenței profesionale

Dacă întâmpinați dificultăți sau aveți întrebări legate de procesul de prelungire a permisului de ședere, nu ezitați să solicitați sprijin profesional. Experții noștri în dreptul migrației sunt pregătiți să vă ofere un suport complet, furnizând informații actualizate și ajutându-vă să evitați greșelile comune. Ne propunem să simplificăm procesul Dvs. de prelungire, asigurându-ne că este cât mai transparent și ușor de înțeles.

Pentru a începe colaborarea și a obține consultanție, contactați-ne astăzi la numărul afișat.

 

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail