Logo
cetatenie.md
cetatenie.md

Cetăţenia Moldovei prin recunoaştere

cetăţenia Republicii Moldova prin recunoaştereCetatenie.md oferă consultanță profesională și asistență în obținerea cetățeniei moldovenești pe baza originii. Legislația Republicii Moldova permite dobândirea cetățeniei pe baza originii, ceea ce reprezintă o opțiune excelentă pentru persoanele cu rădăcini moldovenești care, din diverse motive, nu dețin cetățenia moldovenească.

Cine poate obține cetățenia Moldovei pe baza originii?

Conform legislației Republicii Moldova, cetățenia moldovenească poate fi acordată oricărui cetățean străin sau persoană fără cetățenie pe baza originii de la părinți sau bunici născuți pe teritoriul fostei RSS Moldovenești, acum teritoriul Moldovei moderne.

Cetățenia Moldovei pe baza originii poate fi acordată în următoarele cazuri:

 • Persoanele cu unul sau ambii părinți născuți în Moldova sunt eligibile pentru a obține cetățenia prin părinți.

 • Persoanele ale căror bunici s-au născut în Moldova pot solicita cetățenia pe baza originii.

 • Persoanele născute înainte de 28 iunie 1940 pe teritoriul Moldovei, precum și descendenții lor, sau cei care au fost forțați să părăsească țara din diverse motive după această dată.

 • Persoanele care au locuit legal și continuu pe teritoriul Moldovei de la 23 iunie 1990 până în prezent.

Astfel, obținerea cetățeniei moldovenești pe baza originii este accesibilă persoanelor cu rădăcini moldovenești care îndeplinesc criteriile menționate mai sus.

Cum se obține cetățenia Moldovei prin recunoaștere?

Pentru a obține cetățenia Moldovei prin recunoaștere, orice cetățean străin sau persoană fără cetățenie poate depune o cerere la ASP, iar procesul durează până la un an. Totuși, greșelile în documentație sau un dosar incomplet pot duce la respingerea cererii. Este important să vă pregătiți temeinic pentru procedură, mai ales dacă solicitantul nu are cunoștințe juridice, deoarece cerințele birocratice pot fi complicate.

Specialiștii companiei cetatenie.md pot ajuta la colectarea documentelor corecte și la asigurarea asistenței pe parcursul tuturor etapelor.

Documentele necesare pentru obținerea cetățeniei Moldovei prin recunoaștere includ:

 • Două copii ale formularului de cerere completat.

 • O biografie scurtă, inclusiv informații despre locurile de reședință și de muncă în RM, precum și motivele plecării din țară.

 • Certificatul de naștere al solicitantului.

 • Pașaportul național.

 • Pașaportul străin.

 • Certificatul de lipsă a antecedentelor penale în RM și în țara de reședință.

 • Certificatul de naștere și deces al părinților sau bunicilor, precum și certificatele lor de căsătorie sau extrase, dacă este cazul.

 • Chitanțele pentru plata taxei de stat.

 • Patru fotografii de dimensiuni 3,5x4,5 cm și două fotografii de 10x15 cm.

Toate documentele prezentate în limbile rusă sau română trebuie să fie originale. Documentele în alte limbi necesită traducere în rusă sau română și autentificare notarială. Aceasta asigură completitudinea și corectitudinea dosarului, crescând semnificativ șansele de succes în obținerea cetățeniei.

De ce să apelați la cetatenie.md?

Cetatenie.md oferă servicii comprehensive de obținere a cetățeniei moldovenești, incluzând pregătirea dosarului și asistență juridică în fața structurilor de stat. Pentru confortul maxim al clienților noștri, ei pot încredința reprezentarea intereselor sale specialiștilor noștri prin intermediul unei procuri, economisind astfel timp semnificativ și evitând cheltuielile de transport inutile, mai ales dacă vă aflați în străinătate.

Apelarea la cetatenie.md și obținerea cetățeniei moldovenești oferă numeroase avantaje. În primul rând, oferă posibilitatea de a obține cetățenia rapid și fără complicații inutile, ceea ce deschide ușile către călătorii fără viză în peste 120 de țări. În al doilea rând, cetățenia Moldovei oferă condiții confortabile pentru desfășurarea afacerilor, acces la medicină gratuită și educație de calitate.

Astfel, cetatenie.md nu doar ajută în pregătirea documentelor, ci și contribuie la îmbunătățirea calității vieții Dvs., oferind posibilități ample pentru dezvoltare și siguranță în viitor.

+(373)79 988 830

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail