Logo
cetatenie.md
cetatenie.md

Cetăţenia Moldovei prin repatriere

înregistrarea cetăţeniei moldoveneşti prin repatriereCentrul de documente cetatenie.md oferă consultanță și suport în procesul de obținere a cetățeniei moldovenești prin programul de repatriere. Oferim asistență juridică și vă însoțim în toate etapele procedurii de obținere a cetățeniei.

Ce este repatrierea?

Repatrierea înseamnă întoarcerea pe teritoriul istoric, de obicei după o absență îndelungată, fie voluntară, fie forțată. Programul de repatriere din Moldova permite străinilor născuți pe teritoriul Moldovei, precum și descendenților acestora, să obțină cetățenia moldovenească. Cine are dreptul la repatriere în Moldova?

Dreptul la repatriere este acordat persoanelor născute în Republica Moldova, care inițial nu au obținut cetățenia moldovenească, precum și descendenților acestora, indiferent de locul lor actual de rezidență.

De exemplu, dacă un copil, a cărui părinți sunt cetățeni moldoveni, s-a mutat cu aceștia în străinătate și a obținut cetățenia unei alte țări la atingerea majoratului, el păstrează dreptul de a obține cetățenia moldovenească prin repatriere. Acest drept se extinde și asupra copiilor săi, chiar dacă aceștia s-au născut în afara Moldovei.

Repatrierea este posibilă prin obținerea Confirmării Oficiale de Repatriere, care servește drept bază pentru eliberarea permisului de rezidență permanentă în Moldova.

Ce documente sunt necesare pentru repatriere în Moldova?

Iată lista documentelor necesare pentru depunerea cererii de repatriere în Moldova:

  • Cerere pentru obținerea dreptului la repatriere.

  • Originalul și o copie a pașaportului național cu timbrele poliției de frontieră care confirmă data și locul traversării frontierei de stat, precum și o copie a vizei pe termen lung pentru străinii care au nevoie de viză pentru a intra în Moldova.

  • Originalul și o copie a certificatului de naștere, căsătorie sau divorț, autentificate notarial și apostilate pentru țările semnatare ale Convenției de la Haga din 1961, sau cu autentificare consulară pentru alte țări, traduse în limba română.

  • Originalul și copiile certificatelor de naștere, căsătorie sau deces ale părinților, bunicilor și străbunicilor, traduse și autentificate notarial (suficient de pe o singură linie de rudenie).

  • Certificatul de non-apartenență la cetățenia Republicii Moldova, eliberat de Agenția Serviciilor Publice.

  • Originalul și o copie a documentului care atestă dreptul de proprietate sau de folosință a spațiului locativ (actul de proprietate sau contractul de închiriere).

  • Două fotografii color dimensiunea 3x4 cm.

Procesarea cererii pentru acordarea dreptului la repatriere durează 30 de zile. Cu toate acestea, dacă străinul dorește să accelereze procesul, poate plăti o taxă specială pentru reducerea termenului la 5 zile.

Apelați la specialiști calificați

Procesul de repatriere în Moldova este mult simplificat cu sprijinul juriștilor calificați în dreptul migrației. Asistența juridică nu doar că va accelera procedura, dar va garanta și succesul în obținerea unei a doua cetățenii. Specialiștii noștri vor răspunde la toate întrebările Dumneavoastră legate de repatriere și vor oferi asistență juridică necesară în fiecare etapă a procesului, ajutând la depășirea oricăror dificultăți.

Pentru asistență profesională, contactați cetatenie.md și vă vom asigura cu un proces de repatriere finalizat cu succes.

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail