Logo
cetatenie.md
cetatenie.md

Permis de ședere pe casatorie

Obținerea permisului de ședere prin căsătorie în Moldova reprezintă o cale populară și eficientă pentru reunirea familială și începerea unei noi vieți în această țară. Acest proces nu doar că deschide ușile pentru rezidența permanentă, dar oferă și o multitudine de avantaje, precum accesul la piața muncii, serviciile sociale și posibilitatea de a obține cetățenia moldovenească în viitor. Scopul companiei noastre este de a facilita și accelera procesul de obținere a permisului de ședere prin căsătorie, oferind suport complet și informații actuale privind toți pașii necesari și cerințele.

Procedura și documentele necesare pentru obținerea permisului de ședere prin căsătorie în Moldova

permis de ședere prin acte de căsătorie

Procedura de obținere a permisului de ședere prin căsătorie în Moldova este un proces bine reglementat, care implică mai mulți pași cheie și necesită un pachet extins de documente. Este crucial să înțelegem fiecare dintre acești pași pentru a naviga cu succes prin procedură și pentru a minimiza eventualele întârzieri sau probleme.

Primul pas constă în colectarea tuturor documentelor necesare, care trebuie prezentate serviciului de migrație din Moldova. Pachetul de documente include de obicei:

- Cererea pentru obținerea permisului de ședere.

- Pașaportul valabil al străinului și copiile acestuia.

- Certificatul de căsătorie, legalizat și tradus în limba oficială a Moldovei, dacă căsătoria a avut loc în afara țării.

- Certificatul de cazier judiciar din țara de origine a solicitantului și din toate țările unde a locuit mai mult de 6 luni în ultimii 5 ani.

- Documente care atestă disponibilitatea locuinței în Moldova.

- Dovezi ale independenței financiare.

- Certificatul medical care confirmă absența bolilor ce reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice.

Fiecare document joacă un rol important în confirmarea dreptului Dumneavoastră de a obține permisul de ședere și trebuie să fie prezentat conform cerințelor serviciului de migrație.

Cerințe și condiții pentru obținerea cu succes a permisului de ședere prin căsătorie

permis de ședere prin căsătorie în Moldova - viză de reședință pentru străiniPentru a obține cu succes permisul de ședere prin căsătorie în Moldova, solicitantii trebuie să îndeplinească o serie de cerințe și condiții specifice. Aceste cerințe asigură că procesul de reunire familială se desfășoară în conformitate cu legislația țării și servește scopuri legitime. Să examinăm aceste cerințe mai detaliat.

Prima și cea mai importantă condiție este existența unui căsătorie legal înregistrată cu un cetățean sau cetățeancă a Moldovei. Căsătoria trebuie să fie oficial înregistrată la autoritățile de stat relevante din Moldova sau recunoscută ca legală dacă a avut loc în străinătate. Pentru a verifica căsătoria, trebuie să furnizați certificatul de căsătorie. Dacă căsătoria a avut loc în afara Moldovei, certificatul poate necesita apostilare sau legalizare și traducere ulterioară în limba de stat, autentificată de un notar.

Confirmarea disponibilității locuinței în Moldova, unde solicitantul poate locui, este o altă cerință crucială. Aceasta poate fi o proprietate personală, o locuință închiriată sau o locuință oferită de soțul sau soția cetățean al Moldovei. Este necesar să furnizați documente care să ateste dreptul de proprietate sau de închiriere, cum ar fi contractul de vânzare-cumpărare, contractul de închiriere sau orice alte documente juridice care confirmă dreptul de utilizare a locuinței.

Cazierul juridic curat este, de asemenea, o condiție importantă. Solicitanții trebuie să furnizeze un certificat de cazier judiciar atât din țara lor de origine, cât și din toate celelalte țări în care au locuit mai mult de șase luni în ultimii cinci ani. Acest lucru confirmă că solicitantul nu reprezintă o amenințare la adresa securității publice și ordinii în Moldova.

Caracteristicile procesului de obținere a permisului de ședere în Moldova prin căsătorie comparativ cu alte țări

Spre deosebire de multe alte țări, unde procesul de obținere a permisului de ședere poate fi greoi și complicat din cauza cerințelor stricte și a procedurilor administrative lungi, Moldova oferă un mecanism relativ simplu și clar de aplicare. Etapele principale includ depunerea cererii și a documentelor necesare, verificarea autenticității documentelor și interviul. Procesul este orientat către simplificarea și accelerarea obținerii permisului de ședere pentru străinii care doresc să se reunească cu soții lor cetățeni ai Moldovei.

Cu toate acestea, în ciuda aparentei simplități, este important să înțelegem că fiecare caz este tratat individual. În funcție de circumstanțe, pot fi necesare documente suplimentare sau verificări. De exemplu, cum am menționat și anterior, dacă căsătoria a avut loc în afara Moldovei, poate fi necesară o legalizare suplimentară a certificatului de căsătorie.

În alte țări, procesul de obținere a permisului de ședere prin căsătorie poate include verificări mai complexe, cerințe mai stricte pentru dovedirea independenței financiare și termene mai lungi de examinare a cererilor. În unele cazuri, este necesară confirmarea cunoașterii limbii țării sau absolvirea cu succes a cursurilor de integrare. Comparativ cu aceste cerințe, procesul din Moldova poate părea mai accesibil și mai puțin greoi pentru solicitanți.

Apelați la experții cetatenie.md

Dacă luați în considerare obținerea permisului de ședere prin căsătorie în Moldova, vă recomandăm să solicitați ajutorul profesionist. Echipa noastră de la cetatenie.md este pregătită să vă ofere suport calificat la fiecare etapă a acestui proces. Vom ajuta la pregătirea tuturor documentelor necesare, vă vom consulta cu privire la toate întrebările legate de obținerea permisului de ședere și vă vom oferi suportul necesar în interacțiunea cu serviciile de migrație din Moldova.

Nu lăsați complicațiile și barierele birocratice să devină un obstacol în calea vieții dumneavoastră noi în Moldova. Apelați la Cetatenie.md, și vă vom ajuta să faceți acest proces cât mai lin și eficient. Permisul dumneavoastră de ședere în Moldova este doar începutul unei noi aventuri captivante, și suntem aici pentru a vă ajuta să faceți primul pas.

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail