Logo

Cum se scrie o autobiografie pentru a obține cetățenia moldovenească: exemplu și sfaturi

cum se scrie o autobiografie pentru a obține cetățeniaAutobiografia este un document personal în care o persoană descrie detaliat viața sa și evenimentele cheie. În autobiografie sunt de obicei prezentate experiența personală, educația, cariera, realizările, precum și contextul familial și cultural al autorului.

În unele țări și domenii, autobiografia este furnizată împreună cu CV-ul la angajare, ceea ce îi permite angajatorului să înțeleagă mai bine personalitatea candidatului, traseul său de viață și interesele profesionale.

Autobiografia poate fi, de asemenea, necesară la aplicarea pentru o viză sau cetățenie, oferind informații despre contextul personal, cariera și motivațiile persoanei de a se muta în altă țară.

Astăzi vom examina aspectele principale ale compunerii corecte a unei autobiografii, care este un element cheie în procesul de obținere a cetățeniei Moldovei, fie prin naștere, fie prin origine.

Cum pregătim corect autobiografia pentru proceduri migraționale

Pregătirea unei autobiografii pentru obținerea cetățeniei Moldovei necesită o abordare atentă și structurată. Iată cum ar trebui să compuneți acest document:

Informații personale de bază: Specificați numele complet, data nașterii, locul nașterii, precum și informații despre părinții Dumneavoastră. Dacă aveți un soț sau soție și copii, includeți și aceste date.

Educație și experiență profesională: Descrieți în detaliu educația Dumneavoastră, indicând numele instituțiilor de învățământ și perioadele de studiu. De asemenea, listați toate locurile de muncă, pozițiile ocupate și perioadele de angajare.

Starea civilă: Indicați starea Dumneavoastră civilă actuală și menționați despre căsătoriile anterioare, dacă este cazul. Oferirea de informații complete și precise va facilita procesul de revizuire a cazului Dumneavoastră.

Claritate și structură: Organizați autobiografia, împărțind informațiile în secțiuni sau paragrafe clare, astfel încât documentul să fie ușor de citit și de înțeles. Orice neconcordanțe în date pot duce la întârzieri în procesarea cererii Dumneavoastră.

Exemplu unei autobiografii corect completate

Începeți prin a vă prezenta și a oferi o scurtă descriere a familiei dumneavoastră pentru a permite cititorului să înțeleagă profilul dumneavoastră. Apoi, detaliați fiecare aspect al vieții dumneavoastră, inclusiv educația, competențele profesionale și experiența de muncă. Descrieți realizările dumneavoastră și momentele cheie ale carierei care subliniază profesionalismul dumneavoastră.

Finalizați prin a sublinia motivele și justificările pentru obținerea cetățeniei Moldovei. Exprimați conștientizarea importanței și responsabilității asociate cu furnizarea de informații veridice autorităților statului, și intenția dumneavoastră de a respecta toate cerințele legislative.

Mai jos este prezentat un exemplu de autobiografie completată:

Eu, Petrov Semion Ivanovici, m-am născut pe 6 aprilie 1988 în orașul Voronej, Federația Rusă.

Părinți:

Tatăl, Petrov Ivan Petrovici, s-a născut pe 11 septembrie 1958 în satul Moscovei, raionul Cahul, RSS Moldovenească. Educație - medie specializată. În prezent este pensionar.

Mama, Petrova Natalia Dmitrievna, s-a născut pe 13 ianuarie 1962 în orașul Cantemir, raionul Cantemir, RSS Moldovenească. Educație - medie. În prezent este pensionară.

Părinții locuiesc la adresa: orașul Voronej, strada Lenin, nr. 16, ap. 25.

În septembrie 1994 am intrat în clasa întâi la școala medie nr. 4 din orașul Voronej, pe care am terminat-o în 2005. În același an, am intrat la Universitatea Tehnică de Stat din Voronej (Catedra de tehnologie a materialelor de construcție), pe care am absolvit-o în iunie 2009, obținând specializarea "inginer constructor".

De la iulie 2009 până în decembrie 2015 am lucrat ca profesor la universitatea pe care am finisat-o, Catedra de tehnologie a materialelor de construcție. Din ianuarie 2015 până în prezent, lucrez ca inginer la compania de construcții "VoronejStroiTech".

În 2010 m-am căsătorit cu cetățeana Federației Ruse, Mamaeva Valentina Demianovna (după căsătorie - Petrova), născută pe 28 septembrie 1989. Avem doi copii împreună.

Fiul: Petrov Roman Semionovici, născut pe 21 iunie 2015, în prezent studiază la școala medie nr. 4 din Voronej. Fiica: Petrova Anastasia Semionovna, născută pe 22 octombrie 2018, în prezent studiază la școala medie nr. 4 din Voronej.

În prezent locuim împreună cu familia la adresa: 488458, orașul Voronej, bulevardul Moscova, nr. 5, ap. 14.

Semnătura personală:

Data:

Adresați-vă la specialiști pentru ajutor

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare sau de consultanță, juriștii noștri sunt întotdeauna la dispoziția Dumneavoastră. Putem să vă oferim o autobiografie bine structurată pentru aplicarea la cetățenia Moldovei și să vă însoțim la fiecare etapă a procesului.

Prețuim foarte mult confidențialitatea și securitatea datelor personale. Echipa noastră respectă strict toate legile și reglementările relevante privind protecția datelor, inclusiv Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) al Uniunii Europene, pentru a asigura o prelucrare legală, corectă și transparentă a informațiilor dumneavoastră.

Utilizarea informațiilor personale colectate de noi este strict limitată la necesitățile de furnizare a serviciilor de obținere a cetățeniei, a permisului de rezidență și altor servicii juridice. Accesul la datele Dumneavoastră personale este strict reglementat și este permis doar acelor angajați care au nevoie de acestea pentru a-și îndeplini funcțiile profesionale.

phone_ico viber_ico viber_ico whats_icon mail